Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det går inte längre att blunda för att vårdbemanningen är otillräcklig

Vi ser att ökad grundbemanning är helt grundläggande för att vi ska ha en fungerande välfärd som bygger på en god arbetsmiljö för våra medlemmar, skriver styrelsen för Kommunal i Falköping och Tidaholm.

Under året som gått har ljuset med rätta satts på Kommunals medlemmar och deras villkor på jobbet. Allmänheten har verkligen fått upp ögonen för att välfärdens proffs måste få bättre förutsättningar att utföra sina livsviktiga jobb.

Något som blir väldigt tydligt för oss är att bemanningen i våra olika verksamheter inte är tillräcklig. Det har vi larmat om förut, men nu är det ett faktum som inte längre går att blunda för. Vårdtyngden och grundbemanningen på våra äldreboenden stämmer inte överens. Brukarna som bor i våra verksamheter har ett större vårdbehov än tidigare men grundbemanningen har trots detta inte setts över på åtminstone 10 år.

En av lösningarna som vi ser är att öka grundbemanningen. Är det något som det senaste året visat, så är det att man inte kan spara pengar på välfärden. Vill vi ha barnomsorg, vård, kollektivtrafik och andra viktiga välfärdsfunktioner som fungerar för såväl brukare som personal så måste vi satsa pengar.

Kommunal Sektion Falköping-Tidaholm har drivit och kommer att fortsätta driva frågan med ökad grundbemanning. Vi ser att detta är helt grundläggande för att vi ska ha en fungerande välfärd som bygger på en god arbetsmiljö för våra medlemmar.

Styrelsen för Kommunal Sektion Falköping-Tidaholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel