Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det handlar om människor som blir vräkta – ättestupa nästa?

Det är många som gjort sina röster hörda på grund av Lindängens nedläggning. Tidaholms innevånare bryr sig faktiskt och många tycker det är fruktansvärt. Jag är en av dom.

När det kommer till en ekonomisk krissituation så är det inte lätt att vara den som sitter och ska styra upp allting Det förstår jag helt och fullt.

Det jag är förkrossad över är hur värdegrunden gick i tusen bitar. Kan det vara så brutalt att de styrande tänker att en plats på ett särskilt boende bara är en förvaringsplats? Är det så att det inte är "så noga" med de äldre, "de ska ju ändå dö snart."?

Givetvis så skulle de svara nej. Tyvärr är sanningen den, att det handlar om människor som blir vräkta. I det här fallet äldre människor. Människor som under många år betalat skatt och bidragit med enorm mycket kunskap och lärdom till de som är yngre.

De som bestämmer tutar på nästan som om det brinner i knutarna och tänker faktiskt inte på de konsekvenser det kan bli.

Det finns så många exempel i vårt land som visar att en del klarar inte av en flytt och dör en kort tid därefter. Här visas tyvärr ingen respekt för den äldre generationen.

Låt bli att krossa värdegrunden för de äldre i vårt samhälle. Titta längre än näsan räcker. Lägg inte ned ett underbart äldreboende som har en fantastisk miljö. Med personal som bryr sig.

Om det sker, så blir det en skamfläck för Tidaholms kommun. En fläck av brist på respekt och tanke för de som byggt upp samhället. Det är istället ett steg närmare ättestupa.

Respekt och kärlek till de äldre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel