Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Din röst avgör 2022!

Budskapen från samtliga partier inför valet 2018 var: ”Vi är bra på att lyssna och vi håller det vi lovar!” Jag undrar vart dessa ord har tagit vägen hos de ledande politiker i Tidaholms kommun.

Några exempel ur de olika vallöften:

1) Utveckla Godsmagasinet till ett riktigt ungdomens hus.

2) Införa en actionpark/skatepark i centrum.

3) Sänka avgifter till kulturskolan.

4) Ha ett badhus som har öppet året runt.

5) Bygga ett utomhusbad som kan tas i bruk senast sommaren 2022.

6) De äldre ska ha valfrihet kring boendeformer och hemtjänsten.

7). Ett särskilt boende för dementa ska inrättas.

8) Ett trygghetsboende ska skapas och erbjudas till alla som önskar sådant.

9). Inbrott och buskörning ska upphöras genom att öka bevakningen i stan.

Nu har två och ett halvt år gått och det är mer en halvtid i mandatperioden. Jag konstaterar att inga av dessa vallöften har blivit verklighet utan nästan samtliga punkter har gått i motsatt riktning. Vart tog lyssnandet och ”vi håller det vi lovar” vägen? Det räcker inte att jobba fram olika vallöften, gå till val med dessa, låta invånare rösta på de och sedan göra helt tvärtom! Det räcker inte att säga vi är bra på att lyssna och sedan i fyra år låtsas om att lyssna genom att ha lite medborgare dialoger då och då EFTER besluten har tagits!

Det räcker inte att uppmana föräldrar att läsa nämnds protokollen för att ha koll på läget och kanske kunna överklaga när en inte är nöjd med besluten. Det räcker inte och lever inte upp till den rollen vi har som politiker: nämligen att lyssna på befolkningen som har valt oss att företräda de, vara en tydlig röst för de i alla lägen och stå på människors sida.

Det är tydligt att det krävs ett nytt politiskt ledarskap som sätter medborgaren i fokus på riktigt, även de på landsbygden, som genomför beslut som är bäst för tidaholmarna och som vågar stå upp för sina vallöften även när förvaltningen inte tycker om det. Ett ledarskap som gillar engagemang och intresse från samtliga lokalpolitiker oavsett partitillhörighet och som prioriterar öppna samtal och diskussioner med alla. Ett ledarskap som lyssnar och håller det de lovar genom att sätta människan först!

Makten utgår ifrån folket och du som tidaholmare har stora möjligheter att påverka och kontrollera hur Tidaholms kommun utför sina uppdrag. Din röst avgör vid nästa val 2022!

Zelal-Sara Yesildeniz, ledamot i Tidaholms kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel