Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ebba Buschs husaffär

Det har säkert inte undgått någon att KD:s ordförande Ebba Busch har köpt en fastighet av 81-årig man vid namn Esbjörn Bolin.

Kontrakt har skrivits och Bolin har fått stipulerad handpenning, men så ångrar han sig och personer i hans närhet påstår att han inte förstod affären. Expressen har skrivit mycket om ärendet och tycker att affären skall gå tillbaka, främst för att säljaren är så gammal och bland annat därför inte förstod affären, för vad kan man begära av en person som fyllt 80? Flera partivänner till Ebba håller med om att affären bör gå tillbaka av för KD taktiska skäl.

Ebba Busch har sedan låtit två experter gå igenom säljarens förmåga att förstå affären, vilka har funnit att han är fullt kapabel att fatta beslutet om försäljning. Som mångårig medlem i SPF har jag deltagit i många samtal, där det har framgått att äldre personer inte bör ges alltför stort inflytande, för kan man lita på en 80-åring?

Husförsäljningen är ett av många exempel på att det förekommer en klart uttalad uppfattning att gamla människor skall ägna sig åt annat än viktiga uppgifter och istället överlåta dessa som till exempel riksdagsarbete åt yngre personer, vilket medför att Sveriges riksdag i stort sett saknar pensionärer. Även om Esbjörn Bolin är fullt kapabel att göra en affär är han med sina 81 år ändå för gammal.

Lars Hjertén, som liksom Esbjörn också är 80 plus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel