Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En tydlig signal att något är fel

Det är med förvåning man följer debatten efter att ett antal politiker i Tidaholm hanterat tjänstepersoner på ett sådant sätt att dessa valt att göra en anmälan om kränkande beteende. En samlad borgerlig opposition uttalar i insändare sitt stöd för sina kompisar.

Talande i sammanhanget är att det är manliga politiker som i möten med kvinnliga tjänstepersoner bettet sig på ett sätt som föranlett dessa anmälningar. De manliga politikerna anser sig inte ha gjort något fel och anser sig ha en normal samtalston.

Bara att tjänstepersoner anser sig så ansatta och ifrågasatta av politiker att en anmälan om kränkande beteende görs är en tydlig signal att något gått fel. Att det sedan är manliga politiker kontra kvinnliga tjänstepersoner är en signal i sig.

Att ha olika synpunkter är ju en sak, men att nyttja härskartekniker på ett sätt som gör att andra känner sig kränkta är att gå för långt. Tydligen är detta helt OK enligt den borgerliga delen av kommunpolitiken i Tidaholm. På annat sätt kan inte insändarna den senaste tiden tolkas.

Någon självrannsakan ser man inget spår utav. Personer kan mycket väl anses sansade, sakliga och lugna i de flesta sammanhang. Men här har det tydligen gått över styr. Och inte bara en gång…

Att sedan så tydligt ifrågasätta tjänstepersonernas kompetens och oberoende som vissa företrädare gör i såväl nyhetsartiklar som insändare är också förvånande. Lärarförbundets uttalande i förra veckan ger ju en bra bild av konsekvenserna av detta.

I en förlängning kan det som nu har hänt bli ett bekymmer för Tidaholms kommun. Vem vill jobba i en kommun där vissa politiker inte kan särskilja tjänstepersonernas kontra politikernas uppdrag? Vem vill jobba i en kommun där vissa politiker är så aggressiva att tjänstepersoner ser sig tvingade att anmäla dem för kränkande beteende?

Michelle Hjerp Holmén (ordförande Socialdemokraterna Tidaholm)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel