Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Frågorna hopar sig

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Läser med stor förvåning socialnämndens ordförandes insändare i förra veckan. Hon skriver, apropå revisorernas granskningsrapport, att ”vi har gett förvaltningen i uppdrag att kontrollera vad som finns bakom siffrorna”. Uppdraget skall redovisas till nämnden senast 210625.

Man häpnar av ett sådant svar. Det normala måste väl ändå vara att varje år inleda budgetprocessen med att analysera den egna verksamhetens styrkor och svagheter avseende ekonomi och prestationer. Hade man gjort det så hade inte den akuta budgetsituationen behövt uppstå.

Av ordförandens svar att döma verkar uppgifterna i revisorernas rapport vara rena nyheter för henne. Detta är mycket anmärkningsvärt eftersom rapporten grundar sig på en revisionsfirmas sammanställning av offentlig statistik som var och en kan ta del av på nätet. Det är ni själva som rapporterat in uppgifterna rörande äldreomsorgen i Tidaholms kommun. Det skall väl därför inte behöva ta drygt tre månader att analysera dessa siffror nu?

En annan fråga som inte heller går att undvika i sammanhanget blir självfallet: Om de grundläggande uppgifterna i revisorernas rapport om äldreomsorgens verksamhet och ekonomi varit okända för socialnämnden — Vad grundar sig då beslutet att lägga ner Lindängen på???

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel