Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Framtidens äldreomsorg - vart ska vi?

Det är för mig sorgligt att pengar alltid ska gå före människors välbefinnande. Enligt nationella mål antagna av riksdagen 1998 framgår att äldre ska kunna leva ett aktivt liv och ha inflytande i samhället och över sin vardag.

När man läser kommunens målområden står det att medborgarna ska vara i fokus och att man ska öka tillgången på ett bra och varierat boende för alla. Trots detta och ett flera offentliga skrivelser från omvårdnadspersonal, begäran om laglighetsprövning samt en gedigen namninsamling väljer man att köra över sina invånare och stänga Lindängens äldreboende.

De flesta kommuner utvecklar, men Tidaholm väljer att avveckla. Efter att man flyttat Lindängen till Solvik finns 161 platser på särskilt boende i kommunen. Enligt den prognos som kommunen själv presenterat 2019 kommer det behövas ytterligare 45 platser om 6 år.  Ja, det är bara att öppna upp Lindängen igen då tänker kanske många men faktum är att redan idag finns en projektering för att bygga om Lindängen till förskola. En ombyggnation som enligt kalkylen skulle kosta 13,8 miljoner! Det är skrattretande. Vad har kommunen för vision för sina äldre? Den känns allt annat än genomtänkt just nu.

Kommunalrådet vädjar i kommunfullmäktige att alla måste ta ansvar för ekonomin men att driva social- och omvårdnadsnämnden i ett så prekärt underskott är det att ta ansvar? Hur har man kunnat låta det gå så här långt?

Beklämd filantrop

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel