Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Godsmagasinet – utveckla det vi har!

Bengt Fjällström med flera har skrivit en skrivelse till kommunen angående flytten av Godsmagasinet till Bibliotekshusets källare då de är starkt emot en sådan flytt.

Som socialdemokratisk ledamot i Tidaholms kommunfullmäktige kan jag inget annat än att hålla med om att lokalen är olämpligt för en ungdomsgård. Tidigare negativa erfarenheter av just denna plats som ungdomsgård visar tydligt på det.

Under fler än två års tid har jag både internt och externt kämpat för att Godsmagasinet har störst utvecklingspotential både lokal- och verksamhetsmässigt där den står idag. I snart 20 år har Godsmagasinet legat där centralt som det ligger och läget är oslagbart.

Men personal och ungdomar har pratat länge om att det krävs åtgärder i bygganden/lokalen för bland annat arbetsmiljön. Men det gjordes inte mycket åt detta i alla dessa år. Det är synd!

Jag anser fortfarande att frågan om Godsmagasinet är av större vikt för kommunen och därför borde ärendet ha behandlats i fullmäktige som just beslutar i ärenden av större vikt för kommunen enligt kommunallagen 5 kap. paragraf 1 och inte enbart i kultur- och fritidsnämnden som det har skett.

Efter mitt anförande i Tidaholms kommunfullmäktige den 27 januari 2020 där jag ställde kritiska frågor till kultur- och fritidsnämnden angående flytten fick jag partiintern kritik men också stöd från tidaholmarna och det viktigaste av allt: ungdomarna. Ungdomarna har framfört att läget av magasinet är helt avgörande för dem.

Samtidigt är skatehallen oersättlig. Vart ska ungdomarna få kunna åka skateboard i Tidaholm? Hur mycket har man försökt att titta på andra lösningar och inkluderad ungdomarna som det handlar om? Hur mycket har man bjudit in till debatt och dialog med ungdomarna och/eller i fullmäktige?

Jag saknar övergripande diskussioner och debatt kring sådana frågor som berör hela Tidaholms kommun så att vi kan komma fram till beslut som inkluderar allas perspektiv och därmed är långsiktiga och hållbara samt förankrade hos medborgarna. Det sägs att det inte finns andra lösningar än just den som presenteras på grund av ekonomin.

Jag förstår att resurserna vi har alltid är begränsade. Men inte våra förmågor till att tänka nytt, tänka annorlunda och utveckla det vi har! Det finns oerhört mycket pengar att hämta ifrån näringslivet till exempel. Varför inte försöka ansöka om pengar från näringslivet till olika insatser i vår kommun? Jag är övertygad om att det skulle finnas några företag som är beredda att bidra med ett bidrag som exempelvis skulle gynna våra ungdomar. Låt oss ta tag i frågan om Godsmagasinet på rätt sätt utifrån ungdomarnas behov och önskemål och göra om och göra rätt!

Zelal-Sara Yesildeniz, ledamot i Tidaholms kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel