Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen ska flyttas mot sin vilja

Klargörande av tidigare insändare: Det har kommit till min kännedom, som det brukar heta, att någon som läst mina insändare har tolkat mig fel.

Jag har aldrig skrivit, sagt eller ens tänkt att våra äldre innevånare ska tvingas att flytta till särskilt boende, säbo, mot sin vilja!

En av de mest grundläggande tankarna i liberalismen är individens rätt att själv bestämma över sitt liv. En annan är rätten att få hjälp av samhället när man behöver det och på det sätt som man själv önskar. Och jag är liberal!

I min insändare om kostnader skrev jag att vårdtagare som har behov av ett stort antal timmar hemtjänst skall "erbjudas plats" på säbo, inget annat.

Det sägs också att "alla vill bo hemma". Självklart! Sant fram till den dag då kroppens och sinnet skröplighet innebär att man blir fånge i det egna hemmet med ensamhet och isolering som följd. En plats på säbo kan då innebära ökad trygghet och gemenskap med andra..

Jag är fortfarande övertygad om att vi behöver alla våra äldreboenden!

Birgitta Andersson, Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel