Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget M-beslut på att stänga Lindängen

Jag har fått höra att moderaterna ville att Lindängen skulle läggas ner. Inget kan vara mer fel.

Lindängen är ett borgerligt initiativ som började med att Josette Rask från centern, Elisabeth Hjerpe, kd, och Birgitta Andersson, då fp, satt på min veranda och vi skrev en gemensam motion som senare bifölls i fullmäktige. Det har därför alltid varit en nagel i ögat på s.

Jag har också fått höra av personer som jobbar i kommunen att man inte vågar skriva på listorna för Lindängen för att de tror att det kan få konsekvenser. Det vore allvarligt om det finns en tystnadskultur inom Tidaholms kommun.

Tystnadskultur tog sig sitt tydliga uttryck när en av våra moderater i fullmäktige vittnade om att han var belagd med tystnadsplikt och att han inte längre var partiföreträdare utan budgetberedningens företrädare (sic). Vilket mandat sitter karln’ på? Dags att byta partibok?

Budgetberedningen är enbart politisk. Det är där partier finansierar den politik man vill föra. Det är mycket som politiskt kommer att prioriteras nu när 50 mkr ska sparas. Smart drag av s att belägga oppositionen med munkavle. Att godta det är mer än korkat. Tystnadsplikten tolkas nu så att information och återkoppling i den egna partigruppen inte är möjlig. Själv sitter s med alla sina ordförande i budgetberedningen.

Det hela sprider ett löjets skimmer över det politiska uppdraget. Om man sväljer att man som folkföreträdare har tystnadsplikt, annat än i upphandlingar och personärenden, ja, då har vi ett demokratiskt problem.

Åter till Lindängen. De tre avdelningarna har åtta boende var och är precis lagom stora. På Solvik är det 17 boende per avdelning. Det har alltid ansetts vara för många och vara mer institution än hem. Smittorisken är större och det får vi nog lära oss att rätta oss efter.

Lindängen återuppstod tack vare att vi var enade. Tack Fredrik Kvist (m) och Katarina Hill (c) för er reservation. Det hade varit bra med en enad opposition. Det hade gjort skillnad för Lindängen om vice ordförande hade haft vett att samla sin grupp i politisk vilja. Glöm inte skriva på listan!

Gunilla Dverstorp (m)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel