Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte bara Tidaholm har problem med socialnämndens ekonomi

När jag läser om kommunernas ekonomi är det genomgående hur svårt man har att få social- och omvårdnadsnämndens budget att gå ihop. Ett exempel bland många är Hudiksvalls kommun, som dragits med stora underskott under en längre tid.

I veckan bestämde man enhälligt att vidta drastiska åtgärder för att vända utvecklingen. Kommunen har 37 00 invånare.

Kommunen beslutade över alla partigränser att flytta social-och omsorgsförvaltningen till kommunledningsförvaltningen. Kommundirektören går in som tillfällig förvaltningschef och kommunstyrelsen får ett övergripande ansvar för verksamheten. Man kommer också att ta in extern hjälp med speciell kompetens i ekonomiska frågor. Total politisk enighet råder i kommunen om dessa åtgärder, vilket gör det lättare att fatta tuffa beslut.

I månadsskiftet februari/mars 2022 skall man ha kommit i balans, så att man kan återgå till den tidigare organisationen ett drygt halvår innan valet.

Lars Hjertén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel