Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag ångrar att jag inte sökte till Skövde istället

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Budgetnedskärningar på gymnasiet har lett till att alla program har fått chromebooks istället för ordentliga datorer. Detta gör att utbildningen anpassas efter detta och kvaliteten blir sämre. Vi har bara gått i ett par veckor men har redan fått hoppa över vissa uppgifter för att vi inte har förutsättningarna för att utföra dem. Jag anser att detta är ett stort problem och bör lösas så snabbt som möjligt.

Datorer är ett måste i vissa utbildningar och teknikprogrammet är det som har drabbats mest eftersom att vårt program bygger på datorer.

Detta medför att Ållebergs elever får sämre utbildning jämfört med elever från till exempel Skövde eller Jönköping.

Skolans planerade lösning på detta är att bygga ett datorrum som ska användas av alla elever på skolan. Detta leder till att man inte kan jobba hemma om man missar en lektion och man kan inte heller jobba under håltimmar eftersom att datorrummet kommer att vara upptaget av andra klasser.

Beslutet att inte köpa datorer försämrar våra förutsättningarna inför framtiden och har fått oss att ångra att vi inte valde att söka till Västerhöjd, Skövde istället.

Frustrerad elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel