Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Barnens Hus bli en del av Stadsbiblioteket

Jag har en strålande idé! Låt Barnens Hus flytta in i bibliotekets källare.

Låter det som ironi? Det är det inte. Öppna upp bibliotekshusets vänstra port och låt den bli ingången till Barnens Hus.

Det var länge sedan jag gick innanför den vänstra porten men som jag minns det möts besökaren då av en liten hall med en brant spiraltrappa ner och en dörr till bibliotekets välbesökta barnavdelning. Gällande den branta spiraltrappan så kommer en viss handpåläggning komma att krävas men det kan inte vara omöjligt? Tänk vad härligt att få fylla Tidaholms vackraste byggnad med det ännu fler av de finaste vi har, barn!

Bibliotekets källare innehåller flera rum som med rätt ljussättning och dekor skulle kunna bli en fantastiskt spännande miljö för barn och deras vuxna att röra sig i. Dessutom finns det en naturlig koppling till biblioteket verksamhet.Tänk vilka fantastiska möjligheter för de två verksamheterna!

Jag tror att detta vore ett strategiskt val på många olika nivåer. I det långa loppet blir det en fråga om demokrati då alla de små knattar som besökt Barnens Hus skulle få en betydligt lägre tröskel in till biblioteket även i framtiden.

Ett hus för hela livet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel