Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt boende i sta'n flytta upp till Lindängen

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Som alltid när kommunen tvingas drar ner på kostnaderna drabbas landsbygden!

Under den här mandatperiodens två första år har vi fått kämpa både för Fröjereds skola och barnomsorgen i Madängsholm, här verkar det lugnt för tillfället.

Jag förstår att något måste göras för att stävja socialnämndens stora prognostiserade underskott, men går det att tänka lite utanför boxen?

Besparingen som uppnås genom att flytta Lindängens boende till Solvik beror väl på ett effektivare nyttjande av personal? Men om man gör tvärtom! Öppnar den tredje avdelningen på Lindängen och låter ytterligare åtta pensionärer från stan få njuta av lantluft. Hur påverkar det ekonomin? Lindängen är byggt och renoverat för tre avdelningar med åtta platser vardera, men nyttjas bara i dag till två tredjedelar. Det blir då, naturligtvis, en större kostnad per boende....

Jag är övertygad om att kommunen framgent kommer att behöva alla sina äldreboenden. 40-talisterna är de enskilt största årskullarna och vi blir alla äldre... Därför är det viktigt att ”ta vara på det vi har”och planera långsiktigt.

Birgitta Andersson, Liberalerna