Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyckat med Coopbutiken i Falun- utom i ett avseende

Nya Coopbutiken i Falun blev lyckad i alla avseenden – utom ett. För en sann kooperatör och på olika sätt tillskyndare av en Coopbutik i Falun är det mycket glädjande att den efter moget övervägande blev av. Butikens exteriör rimmar bra med de omgivande slagghögarna och närheten till gruvan som är Faluns historiska fullblod.

Det är i fråga om tillgängligheten som man inte nått ända fram.

Trafikljus som är anpassade för helt andra behov, är placerade vid tillfarten och det är ingen bra lösning. Det är främst när besökarna ska lämna området det blir problem.

Vågar man inte ligga snabbt på gasen när det blir grönt ljus, stoppas man av den mötande trafiken från Ingarvshållet och får bli stående kvar till nästa ljusintervall – om det lyckas bättre då…!? Och bilkön inifrån Coop bara ökar.

Det här skrämmer många, främst äldre bilister som hellre väljer andra och mer lättillgängliga butiker för sina inköp. Hellre det än bli en ratad stoppkloss för bakomvarande stressade bilister.

Rondeller är bästa lösningen av problem som det här. Att invänta rondellbygge vid den här tillfarten kan ta tid. Men varför inte nyttja den rondell som finns, Gruvrondellen?

Coops angränsande tappställe för bensin nyttjar rondellen och det borde också Coop kunna göra med smärre ändringar på det egna området.

Bra trafiklösningar är a och o för att nyetableringar på butiksområdet ska lyckas. Och frågan är om man i det här fallet har råd med långbänk i beslutet?

Ytterligare en iakttagelse är att nya Coops stora antal parkeringsplatser är attraktiva även i ett annat avseende. Då det är publika tillställningar vid gruvan nyttjas en stor del av parkeringen av gruvbesökare. Och det är så många att det utestänger parkeringsmöjligheter för Coopkunderna.

Ett staket mellan parkeringen vid Coop och riksvägen skulle förhindra spring mellan de båda områdena.

Lars-Erik Larzon

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips