Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: (M): Vi stärker polisen och vården

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Moderaterna och Kristdemokraterna vill tvärtemot regeringspartierna fortsätta rusta Sverige och Skaraborg starkare. Vi fokuserar därför på att stärka lag och ordning. Bland annat. Det skriver skaraborgska riksdagsledamoten Cecilia Widegren i en insändare.

Vår budget tar sikte på att ta tag i Sveriges och Skaraborgs utmaningar. Samhällsproblemen tog inte paus för att Sverige i höstas saknade regering. Den budget som riksdagen röstade igenom stärker svensk ekonomi, för ökad tillväxt, jobbskapande och stärker trygghet och välfärd genom reformer ökade resurser till polis, vård, försvar, skola och äldreomsorg.

Moderaterna och Kristdemokraterna vill att den inriktning som angavs i höstens budget bör fortsätta och lägger därför fram ett gemensamt förslag till vårändringsbudget. Sammantaget innebär våra förslag att rättsväsendet tilldelas 230 miljoner mer än i regeringens budget och att vård och social omsorg tilldelas drygt en halv miljard kronor mer än i regeringens budget.

En budget löser inte alla Sveriges problem. Men de steg som togs med Moderaternas och Kristdemokraternas budget har rustat Sverige och Skaraborg starkare.

Denna reforminriktning hade behövt fortsätta. Övergripande innebär Socialdemokraternas, Centerpartiets, Liberalernas och Miljöpartiets politiska inriktning däremot en tvär gir ifrån den vägen. Allra tydligast blir det i regeringens prioriteringar:

Regeringen väljer att minska anslaget till polisen, trots att otryggheten börjar bli kännbar för allt fler.

Regeringen väljer dessutom att minska anslagen till äldreomsorgen, trots att vi vet att behoven är stora.

Satsningen för att ta fram en ny cancerstrategi avbryts, satsningar på barn tas bort och man lägger grunden för höjda skatter framöver.

Moderaterna och Kristdemokraterna vill i stället fortsätta rusta Sverige och Skaraborg starkare. Vi fokuserar därför på att stärka lag och ordning, återupprätta välfärdslöftet, växla över till en mer effektiv klimatpolitik och lägga grunden för fler jobb, högre tillväxt och bättre integration genom exempelvis utbildning samt stärka sammanhållning och landsbygdens förutsättningar.

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel