Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mitt Tidaholm jobbar för att förverkliga våra vallöften

Angående Zelal-Sara Yesildeniz insändare den 8/1 2021. Våra tre partier C, KD och L gick till val med en gemensam valplattform 2018. Denna har sedan dess varit vår ledstjärna under denna mandatperiod. Självklart får vi inte igenom allt vi vill då vi inte är i majoritet. Men vi är ändå stolta över att ett antal av våra vallöften är på väg att förverkligas.

Dit hör en ny förskola i Madängsholm, som ligger i investeringsplanen för 2021/22. Vi lovade att bevara våra landsbygdsskolor så långt möjligt. Genom en överenskommelse så kommer de att finnas kvar i minst tre år till och under tiden utredas om/hur de kan drivas på längre sikt. Utredningen ska ske i samråd/dialog med berörda, till exempel samhällsföreningar och föräldraföreningar.

I vår valfolder hade vi med att cykelvägar bör anläggas till våra mindre tätorter. En sådan är på väg att förverkligas mellan Tidaholm och Ekedalen. Den första etappen blir mellan Tidaholm och Acklinga. Vi hade en offensiv vision om befolkningsmål till 2030.

I det politiska arbetet med ny översiktsplan, som styr den övergripande planeringen för kommunen, är vi överens om att vi vill att befolkningen ska öka till 2030. Vi arbetar för att det ska finnas minst 10 lediga byggklara tomter löpande i hela kommunen. Senast släpptes nya tomter i Kungslena, som förhoppningsvis kan locka nya invånare till vår kommun. Det finns fortfarande lediga tomter på Rosenberg och det kommer att finnas lediga tomter i Ekedalen. Vi jobbar för att snarast få upp övervakningskameror i syfte att minska brottsligheten och vara till hjälp för polisen att klara upp brott.

Andra partier får svara för sig gällande hur de ser på sina vallöften från 2018. Vi försöker förverkliga våra.

Mitt Tidaholm (Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i lokal samverkan)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel