Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ny natt med bilburna ljudmarodörer – bötfäll med rejäla belopp

Så blev det dags igen, natten mot söndag. Efter en relativt lugn period stördes åter sömnen av bilburna ljudmarodörer på Ringleden.

Här några tankar från denna natt. Lekte med idén att gå ut och på plats lämna en enkät till dessa människor, alltid bra att få veta motpartens syn på saken.

Fråga: ”Vet du om att du stör folk med din musik?” Tänkbara svarsalternativ:

”Ber om ursäkt, jag tänkte inte på det, ska sänka ljudvolymen.”

”Klaga inte, musik är ju skönt!”

”Jag bryr mig inte, jag är full.”

”Jag vet, men jag skiter väl i det.”

”Va???”

Du som deltog i nattens övningar, hör gärna av dig till VB, det finns nog fler svar på frågan. Vad som också dök upp i huvudet denna sömnlösa natt var ett par mer eller mindre ogenomförbara tips till makthavarna: Bötfäll med rejäla belopp och dela ut pengarna som skadestånd till de boende. Ta bilarna i beslag och frakta dem till skroten.

Fick även några idéer om vad man som privatperson skulle kunna göra för att stävja oljudet, men dem ska jag inte nämna här – det skulle kunna uppfattas som anstiftan till brott…

Boende nära Ringleden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel