Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Peter och skyttegravskriget

Artikel 103 av 104
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

I en skyttegrav hukar man för att gömma sig. Alla vi oppositionspolitiker som uttalat oss i frågor om landsbygdsskolorna och Lindängen har undertecknat med våra namn och varit mycket synliga.

Läs mer: Friberg (M) trött på skyttegravskriget

Om den tidigare ”lugna politiska sandlådan”nu vitaliseras av att oppositionen höjer rösten i sina hjärtefrågor så måste det väl ses som ett sundhetstecken?

Att Peter Friberg håller fast vid en åsikt som resulterar i att vi dels måste genomföra en folkomröstning om Lindängens framtid, dels att de boende tvingats flytta därifrån innan omröstningens resultat har behandlats, det är hans val.

Men han kan knappast vänta sig att vi som inte tycker likadant ska jubla! Att vi som förtroendevalda ska vara raka, ärliga, stå för våra åsikter och ta ansvar ingår i uppdraget.

Det behöver inte framhållas som unikt, det har väljarna rätt att vänta sig: Det heter i förtroende vald!

Vi är också vana att föra dialog och komma överens. Ibland får man lov att ändra sig när nya fakta kommer på bordet, det är ingen skam!

Men att stå för sin åsikt och ta ansvar innebär inte, enligt min mening, att gång efter annan avstå från att rösta vid votering i kommunfullmäktige.

Hur ska väljarna då veta vad man står för?

Birgitta Andersson, Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel