Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska väljarna eller de valda ha sista ordet?

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Frågan om Lindängens vara eller inte vara har nu diskuterats mer än ett år. Skall Lindängen bevaras som särskilt boende för äldre eller skall platserna flyttas till Solvik? Den just nu mest brännande frågan i vår kommun.

I en lång insändare i VB argumenterar två ledande socialdemokrater och en vänsterpartist för att tidigare beslut skall gälla.

Var och en som följt debatten vet emellertid att det finns en stark opinion för att fatta ett annat beslut.

V och S håller fast vid tidigare beslut medan övriga partier vill ge allmänheten möjlighet att säga sin mening i en folkomröstning. V och S har inte längre majoritet i kommunfullmäktige, varför ett beslut om folkomröstning kommer att genomföras om övriga partier är överens. Det är så demokratin fungerar, även om den ställer till problem för beslutsfattarna.

Vi väljer våra företrädare för att de skall lösa sådana här frågor. I VB berättar de tre S-och V- politikerna att man nu skall prioritera Ekedalen. Nya tomter, cykelvägar till Tidaholm och en storsatsning på en förskola skall väga upp förlusten av ett väl fungerande äldreboende.

Jag är inte säker på att väljarna i Ekedalen och övriga Tidaholm tycker att Anna-Karin Skatt, Erik Ezelius och Hajrudin Abdiholdzic har rätt i den här frågan.

Lars Hjertén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel