Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skjut inte budbäraren

Artikel 81 av 85
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Alla uppgifter jag har nämnt i den senaste tidens insändare har jag hämtat från den oberoende granskningen om Kvalitetsarbete i äldreomsorgen som våra revisorer låtit revisionsfirman Deloitte göra.

Granskningen är en jämförelse mellan Tidaholm och andra jämförbara kommuner. Den omfattar åren 2015 – 2019. En underliggande frågeställning var om vårdtagarnas kvalitetsupplevelse av äldreomsorgen resp. kostnadsutvecklingen inom äldreomsorgen i Tidaholm låg i linje med jämförbara kommuner.

Kostnaderna har redan belysts. Vår hemtjänst är mycket dyrare än jämförbara kommuner och våra äldreboenden kostar väsentligt mindre.

Granskningen noterar att medianvårdtiden i Tidaholm i särskilt boende är lägre än i liknande kommuner, vilket indikerar att man har sämre hälsa när man får beviljad plats på boende.

Låg personalkontinuitet har också nämnts. Pandemins effekter kommer efter de år som granskningen omfattar.

Vad gäller bemötande, förtroende och trygghet visar granskningen att hemtjänstmottagare i Tidaholm är något mindre nöjda.

I Tidaholm är man däremot mest nöjd med inflytande och tillräckligt med tid inom hemtjänsten jämfört med liknande kommuner.

Jag tycker att den här rapporten vore bra för personalen att diskutera på arbetsplatsträffar, men skjut inte budbäraren.

Gunilla Dverstorp (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel