Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa den inhumana flytten från Lindängen

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Demokratiska processer måste respekteras. Vi i Miljöpartiet i Tidaholm är mycket kritiska till att genomförandet av flytten av de boende på Lindängen fortgår trots att beslutet har överklagats och folkinitiativet för en folkomröstning ännu ej behandlats.
Det enda rimliga i detta läge vore att pausa flytten tills alla frågetecken rätats ut.

Att rycka upp våra sköraste medborgare ur sin trygga miljö är inget som får ske i alla hast. Det måste ske med stor respekt och långsiktig planering. Istället blir Lindängens boende vräkta lagom till jul.

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets generella strategi i vår kommun verkar vara att genomföra kontroversiella beslut så snabbt som möjligt, så att de inte hinner stoppas. Ett rivet hus förblir rivet, verkar vara deras paroll.

Det såg vi exempelvis i fallet med Fröjereds skola, där det inte gick många dagar mellan BUN:s beslut och att det skickades ut placeringsbesked med vilka skolor i tätorten som barnen skulle flyttas till.

Men det finns ingen anledning för förvaltningarna att vara så heta på gröten. Det skapar oro och upprördhet bland invånarna, ibland helt i onödan. Fröjereds skola blev ju som bekant inte nedlagd.

Vi i Miljöpartiet i Tidaholm vill bevara Lindängens äldreboende. Vi kommer i vårt budgetförslag till fullmäktige att argumentera för detta. Vi anser att det är dumsnålt att lägga ner ett äldreboende (oavsett vilket) för att få ihop innevarande budget, när vi alla vet hur den demografiska utvecklingen ser ut.

Det är bättre både för plånboken och miljön att behålla ett äldreboende som redan finns, än att behöva bygga ett nytt om några år.

Om vårt budgetförslag inte går igenom kommer vi ändå att kräva att flytten av Lindängens boende pausas. Vi anser att det är oändligt mycket viktigare att värna om vår demokrati och rättsprocess än att årets budget går ihop. Och vi måste hantera våra äldre med omsorg och respekt.

Vi hoppas att övriga partier håller med.

Alltså, låt oss behålla Lindängens äldreboende precis som det är tills en eventuell folkomröstning är genomförd och förvaltningsrätten har fattat sitt beslut.

Vill majoriteten i fullmäktige därefter fortfarande stänga Lindängen är det så det får bli. Men då har det i alla fall gått rätt till.

Miljöpartiet i Tidaholm

Tobias Henning, Karin Olofsson, Anna Wik, Chris Vipond, Mai-Liis Emanuelsson, Stig Emanuelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel