Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Swexit – ja tack!

Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperioders majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

Sverige ska lämna EU efter som det kostar Sverige 40 miljarder kronor varje år (netto cirka 25 miljarder, efter att bidragen från EU räknats in, reds anmärkning). Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag. När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

Det vi ska arbetar för är att det svenska folket själva ska bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige.

Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Jag vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill.

Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet

Ulrik Petersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel