Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tidaholm – orten med höghuskomplex och dyra hyror

Varför flyttar man ifrån Tidaholm? Den frågan har undertecknad fått vid ett flertal tillfällen och nu har det uppenbara svaret kommit.

Samhällsbyggnadsnämnden har direktanvisat det område som innefattar stationshuset och godsmagasinet till Sigurd Larsson Byggnads AB. Ett sådant beslut vittnar om fullständig inkompetens och nepotism samt avsaknad av respekt mot det historiska kulturarvet från de kommunala beslutande organen. Vad är det som gör en kommun attraktiv och framför allt får ungdomarna att stanna kvar?

Det är absolut inte byggnationen och koncentrering av höghus i centrum med hyresrätter och utarmning av övriga centrum med hyror kring 10.000-13.000 i månaden.

Attraktiva kommuner har låg skatt, brett kulturutbud, arbetstillfällen, högskoleutbildning och en infrastruktur som tillåter pendling både in till kommunen och ut från kommunen.

Tidaholm har under årens lopp kännetecknats av ett flertal beslut som bäddat för den situation som föreligger idag. Redan på 60 talet-avstyrde man nuvarande riksväg 26 att gå genom eller strax utanför samhället vilket i sig skapade en bubbla av isolation mot omvärlden. Ett annat kortsiktigt beslut var att inte kämpa för Vartoftabanan som en logistisk försörjningsled till industrin i Tidaholm. Effekten av denna hantering ser vi nu när Nobia kommer att flytta all kökstillverkning till Torsvik inom Jönköpings kommun.

Attraktionskraften att bo i Tidaholms centrum är nog väldigt låg just nu. Vill man bosätta sig utifrån vill man nog hellre bo i ytterområden typ Kungslena eftersom det då är betydligt lättare att pendla mot både Skövde och Falköping. Här har ju dock Tidaholm en strategi att göra det mindre attraktivt att bo eftersom man lägger ned den kommunala servicen successivt i ytterområdena.

Tidaholm har just nu en negativ utvecklings spiral och det bästa tidaholmarna kunde göra vore att röka ut hela stadshuset vid valet 2022 och låta nya förmågor ta över och därmed avsluta den destruktiva eran av inkompetens, inavel och nepotism.

ROger Spångberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel