Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tillit och respekt för valnämndens arbete

Svar till kommunalrådet Anna-Karin Skatt (S) ”Valnämnden vet tydligen bättre”.

För mig är det viktigt att alla beslut tas i rätt ordning. Jag har inget som helst intresse att försvåra valnämndens viktiga arbete genom att bidra till låsningar om exakta formuleringar på valsedlarna.

Jag har full tillit till våra partivänner i Valnämnden att de löser sin uppgift. Har inte du den tilliten, Anna-Karin? När valnämnden lämnar sitt förslag går det via kommunstyrelsen till beslut i fullmäktige i april. Du är själv svaret skyldig om varför motförslaget skulle hastas fram på 14 dagar (VB 4/2 och 5/2)? Valnämnden har haft intrycket att det brådskar och att S och V vill tidigarelägga folkomröstningen. När så valnämnden nu har ett förslag och vill få in det till kommunstyrelsen så får de beskedet att den ursprungliga tidsplanen ligger fast. Det är inte att visa respekt och tillit för valnämndens arbete.

Runo Johansson (L), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel