Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är det långsiktiga tänkandet?

 
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Måndagen den 13/7 kunde man läsa i VB att beslutet att stänga Lindängen står fast och kommer inte att ändras.

Man kan också läsa att "bruket" ska renoveras för 7,1 milj kronor för att AME ska flytta in där. Var kom de miljonerna ifrån? Långsiktigt tänkande säger man, och det är bra! Långsiktigt tänkande och framförhållning vinner man på i längden.

I VB onsdagen den 2/9 finns uppräknat beslut till besparingar. Det står också att nämndens beslutande anpassningsåtgärder främst kommer att få en ekonomisk effekt 2021, samt att det föreligger osäkerhet vilken effekt åtgärderna i själva verket kommer att ge. Vart tog det långsiktiga tänkandet vägen?

Och var är det långsiktiga tänkandet när det gäller äldrevården? Osannolikt att Lindängen kommer att öppnas igen, säger man. Vad händer då när behov av fler platser uppstår, blir det nybyggnad eller tillbyggnad av något av tätortens boenden!? Om så är tanken, blir det billigare?

Det skrivs också vilka enheter som överskridit budget, där finns inte äldrevården med, men får ändå vara med och betala. Det kan ju lite jämföras med att om min granne överskrider sina tillgångar, ska jag dra ner på mina utgifter för att täcka grannens underskott?

Politiker, tänk om och tänk rätt!

Låt Lindängen vara kvar!

Lena Wigholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel