Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var ska alla gamla bo?

Artikel 104 av 104
Nedläggning av Lindängen
Visa alla artiklar

Denna tanke har slagit mig mer än en gång. Nu finns inte Lindängen. Det som finns är Solvik, Midgård och Hellidshemmet. Men räcker det?

Vi blir allt fler gamla och någonstans måste vi ju bo! Har ni någon prognos på hur ökningen sker och hur många gamla det kommer att finnas, om låt säga tio år?

En del vill säkert bo kvar hemma med hjälp och tillsyn, men jag gissar att fler känner sig otrygga i hemmet och vill komma in på ett boende innan dom blir multisjuka.

Förr i tiden (inte så hemskt längesen egentligen) fanns det ålderdomshem och ofta i anslutning till dom, pensionärshem. Det var suveränt och de gamla trivdes! På ålderdomshemmen behövde man inte vara multisjuk och sängliggande, utan man kunde t o m hjälpa till att duka och duka av till exempel. Man var väl lite skraltig och kände sig otrygg i sitt hem och då kunde man få en plats på "hemmet". 

Pensionärshemmen,  bestod av en radhuslänga med fyra lägenheter på två rum och kök samt en liten gräsplätt utanför. Oftast lagade man sin mat själv, men ville man äta nere på ålderdomshemmet någon gång, så var det bara att anmäla det någon dag i förväg. Detta fungerade utmärkt och alla var nöjda och glada.

Hur tänker Tidaholms kommun om framtidens äldreboende? Är det något Trygghetsboende planerat? Jag är övertygad om att man redan nu behöver planera för fler äldreboende eftersom vi är allt fler som blir äldre och alla måste vi bo!

Inger E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel