Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi backar vice ordförandena i BUN

Med anledning av att tidigare vice ordf Krister Rohman (KD) och nuvarande vice ordf Björn Yngvesson (KD) anmälts för kränkande beteende vill vi från oppositionen härmed uttala vårt fulla stöd och förtroende för dem.

Vi har i inget sammanhang upplevt Krister och Björn som personer som uttalar sig negativt eller kränkande mot någon. Tvärtom så har vi upplevt dem som sakliga och ödmjuka personer som lyssnar på alla och respekterar andras åsikter.

Vice ordf i nämnder och kommunstyrelse måste ha rätt att följa upp fattade beslut. Detta är speciellt viktigt om ordf inte stöder majoritetens beslut.

Några av oss var med på mötet i juni 2019 i Fröjered. Ingen av oss upplevde vad Krister Rohman och Runo Johansson sa som kränkande mot någon person.

Stämningen var "stundtals aggressiv och hätsk" på mötet. Som vi bedömde det berodde stämning i huvudsak på att allmänheten inte fick korrekta svar på sina frågor.

Arbetsmiljöinspektionen har efter att behandlat anmälan mot Krister Rohman och Runo Johansson efter mötet i Fröjered beslutat att inte vidta några åtgärder riktade mot Krister och Runo.

Lennart Axelsson (C), Ingemar Johansson (L), Ambjörn Lennartsson (M), Lennart Nilsson (SD), Karin Olofsson (MP), Zelal-Sara Yesildeniz (-)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel