Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi jobbar tillsammans för att behålla Nobia i Tidaholm

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Svar till Birgitta Johansson, Eva Eriksson och Lars Hjerten, som i VB efterlyste en kraftansträngning häromdagen. Precis som ni stod enade då, står vi enade nu. Gällande Nobia/Marbodal har vi sedan länge lagt all partipolitik åt sidan.

Vi samarbetar för att få ha företaget kvar i Tidaholm och ger inte upp förrän sista ordet är sagt. Marbodal är en del av Tidaholms själ och hjärta alltsedan det startades av bröderna Holmvik 1924. Vi har, tillsammans med ett fåtal politiker och tjänstepersoner, haft information under en längre tid men under strikt sekretess. Under denna tid har vi gjort allt som står i vår makt för att få Nobias nya fabrik till Tidaholm.

Kommundirektör Eva Thelin och Samhällsbyggnadschef Johan Elgh har haft frågan som högsta prioritet och har fått svara på olika frågor och önskemål från Nobia.

Vår övertygelse är att en ny fabrik i Tidaholm hade kunnat finnas på plats och i drift betydligt snabbare än i Jönköping. För oss är Tidaholm det självklara valet för en ny Nobiafabrik. Vi har inte gett upp hoppet om att Nobia/Marbodal ska fira sitt hundraårsjubileum med en ny fabrik i Tidaholm.

Anna-Karin Skatt, Kommunalråd

Runo Johansson, Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel