Vi har fått många nya vänner, och utan magasinet som våran samlingspunkt hade många av oss kanske inte varit ute och haft ett socialt liv, vi hade känt oss utanför. Vi hade kanske ‘härjat omkring’ som vuxna säger, men vi gör inte det, vi är på magasinet.

När vi kommer in på magasinet möts vi av människor som liknar oss själva, vi möts av vänner och personalen, ibland så är personalen den enda anledningen vi går dit. De frågar alltid hur läget är med oss, och för oss är det bara en självklarhet att vi berättar sanning, vi berättar om vi har haft en kass dag i skolan, bråkat med våra föräldrar eller med ens bästa vän. De ger oss en chans att ventilera, lätta på trycket och känna oss hörda, de ger oss tips och tröstar oss, och får oss på bättre tankar genom att spela spel, pingis, biljard, kort eller helt enkelt bara pratar med oss. Personalen vet hur mycket dom betyder för oss, även om vi sällan tackar dom, men ni är våra vardagshjältar, utan er hade vi nog inte orkat. Även många äldre kommer hit, för att de har minnen och mycket av deras tid som unga var här, personalen och byggnaden betyder så mycket för alla.

Godsmagasinet har den perfekta platsen, det är centralt, nära till allt och nära till bussarna. Vi vet att byggnaden inte är i bästa skicket, men för oss är byggnaden en fristad, vi vill ge den all kärlek den är värd, renovera, restaurera men flytta inte vårat Godsmagasin, vi vill inte vara någon annanstans, vi vill inte vara i Bibliotekshuset. Flyttar ni magasinet, då kommer de bli färre och färre ungdomar där, kommer bli för rörigt och inte samma känsla och tacksamhet. Har ni hört oss, ni vuxna vet väl, men vi som är ungdomar vet vad funkar bäst för oss som fristad, och det är den nuvarande byggnaden.

Avslutningsvis så vill vi önska en ur personalen ett stort grattis, Emil som kommer bli pappa, och vi tycker det är så underbart, han har varit som en storebror för oss alla, så all kärlek till den nya familjen och lycka till!

Vi ungdomar från Godsmagasinet