Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inställda tåg på Södra stambanan – störningar hela torsdagen

Ett signalfel mellan Strångsjö och Simonstorp samt ett elfel mellan Kimstad och Fiskeby gör att det är stora störningar på Södra stambanan under torsdagen och även under midsommarens morgon. Vissa tåg mellan Malmö och Stockholm är inställda.

Trafikverket rapporterar att flera tåg på Södra stambanan mellan Malmö och Stockholm är inställda under torsdagen. Vissa tåg kör en annan väg, men det beräknas vara störningar på sträckan till midnatt i båda riktningarna.

Anledningen är ett signalfel mellan Strångsjö och Simonstorp samt ett elfel mellan Kimstad och Fiskeby. Enligt en första prognos skulle felen vara åtgärdade vid 00 natten mellan torsdagen och fredagen, men senare under kvällen ändrades prognosen till 04.00 på midsommarens tidiga morgon.

Resenärer uppmanas kontakta sitt tågbolag för mer information.

Stationer som påverkas av händelserna är Stockholm Central, Aneby, Boxholm, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Huddinge, Järna, Katrineholm C, Kimstad, Linghem, Linköping C, Mantorp, Mjölby, Mölnbo, Norrköping C, Stockholms södra, Södertälje Syd, Tranås, Vikingstad, Årstaberg, Älvsjö, Nässjö C.