Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irma ordnar konsert – pengarna går till Barncancerfonden

Irma Lundberg tänker stort och drömmer stort. Därför beslöt hon att göra en välgörenhetskonsert. Pengarna går till Barncancerfonden. – Jag ville testa om jag kunde klara av det, säger hon.

Irma förklarar:

– Jag hade ett val, antingen att göra något stort och kanske ta mig vatten över huvudet, eller att göra något litet och stressfritt. Men det är på något vis inte min melodi, säger Irma Lundberg.

Irma har aldrig tidigare gjort något liknande, så hon hade inga förväntningar.

– Min mentor undrade om jag verkligen tänkt igenom det hela. Men jag viftade bort det och nu är vi i hamn.

Hon känner sig trygg i att hon vet att de hon engagerat är riktigt talangfulla.

– Jag litar på dem.

Hon går sista året på Music and production i Skara, MOP, och ägnar större delen av sitt liv åt musik och dans.

– I sommar ska jag jobba och sedan håller jag och kompisen Johanna Johansson på att fixa en julshow. Vi fick ihop ett band så sent som igår.

Irma Lundberg planerar med andra ord hela tiden för nya projekt.

– Jag vill bli sångcoach. Min tanke är att hålla på med musik så mycket jag kan. Jag funderar faktiskt redan på att göra en ny konsert nästa år.

Men först ska hon ro i land välgörenhetskonserten som är till förmån för Barncancerfonden. Den har premiär den 28 februari på Stadsteatern i Skövde.

– Det är mitt gymnasiearbete. Julia Koponen gjorde en liknande konsert för några år sedan och jag kände att jag också ville göra en. Det är häftigt.

Att det blev till förmån för just Barncancerfonden har sin förklaring.

– Min farmor gick bort i cancer för tre år sedan. Hon ville att vi skulle skänka en gåva och då bestämde jag, att det jag gör i musikväg ska vara för henne.

Bandet som ska medverka under konserten består av före detta och nuvarande elever på MOP.

– De är superduktiga. Sedan har vi även Projekt 300 från Heléns dansskola som blev Europamästare. De är med och uppträder.

Det finns även en kör som består av tjejer från MOP och Skövdekillen Noor Aychouh ska rappa.

– Julias syster Amanda Koponen ska sjunga solo tillsammans med Hilda Leijon, Hilda Lindstedt och mig.

Har det varit svårt att få ihop alla bitar till konserten?

– Nej, det tycker jag inte. Folk hjälper gärna till. Det som har varit svårast har varit att få ihop allt det praktiska utanför musiken, som att hitta sponsorer, boka lokal och göra en budget. Det har varit jättemycket att tänka på.

Musik är det hon bemästrar och är bra på, säger hon.

– Men i ett sådant här projekt är det så mycket annat också och det är inte lätt att knyta ihop säcken. Det tar mycket mer tid och kraft än jag trodde. Men jag har fått hjälp av familjen.