Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienska orkestertoner på Saga

Det blir italienska tongångar när Göteborg Wind Orchestra kommer till Saga och ger konsert den 7 september. Temat är - Rom - den eviga staden. – Räkna med ett högklassigt framträdande, säger kulturskolchefen Lars Paulsson.

Kulturskolan Smedjan och Göteborg Wind Orchestra har lärt känna varandra under senare år och symfoniorkestern har varit i Tidaholm på årliga besök. I denna temakonsert får publiken stifta bekantskap med staden Rom där gammalt och nytt möts, där antiken och medeltiden är bevarad och man verkligen kan känna historiens vingslag.

– Vi vill spegla Roms själ och framföra ett antal musikstycken som berättar historier från en svunnen tid.

Monica Mazzitelli är ciceron och Niklas Willén är sedan 2017 GWO:s konstnärlige ledare och chefdirigent.

Den 7 september blir det en skolkonsert och en konsert för allmänheten.

– Vi har en tradition med blåsinstrument i Tidaholm och jag tror våra elever får mycket inspiration genom att lyssna på Göteborg Wind Orchestra som är otroligt duktig, säger Lars Paulsson.

Konserterna genomförs på Sagateatern. Tidigare har symfoniorkestern uppträtt i Bibliotekshuset som dock denna gång är upptaget på grund av valet 2018.

– Akustiken är bra även på Saga, så det är ingen större skillnad, säger Paulsson.