Artikeln om hur Anders Magnussons bil först blev stulen i Skara och sedan stoppad av polisen i Falköping har fått stor spridning. Han hade bilmotorn igång när han var inne på Cirkle K för att köpa en påse halstabletter. Då passade tjuvarna på. När Anders Magnusson gick ut från Cirke K såg han hur en man öppnade förardörren till hans tjänstebil och klev in.

– Jag trodde att han hade gått in i fel bil och därför gick jag fram mot bilen som vanligt. När han körde iväg blev jag helt paff.

Personalen på Cirkle K såg vad som hände, ringde upp polisen och räckte över luren till Anders Magnusson när han kom in på macken igen. Han tog kontakt med Bilia i Skövde där bilen kommer ifrån och tjänstebilförsäljaren Annelie Hagstedt hjälpte honom att spåra bilen via Volvo on call.

– Det är ett assistansprogram som finns i bilarna och som man kunde koppla upp mot polisens ledningscentral. Då såg polisen var bilen befann sig och sedan åkte de och stoppade den utanför Falköping.

Anders Magnusson, som jobbar på CWS-boco Sweden i Skara, är imponerad hur bra och snabbt allt fungerade och riktar ett stort tack till alla inblandade.

– Polisen var jätteproffsig och gjorde ett jäkligt bra jobb.

Han har inte sett bilen än eftersom polisen har den inne för teknisk undersökning, men säger att den inte verkar vara skadad. Han säger att han har lärt sig en ordentlig läxa.

– Man måste kunna se det dråpliga i den här historien och vi har skrattat åt det på jobbet. Tack vare den här historien så kommer länet bestå av superintelligenta människor som alltid stänger av sina bilar. Så antalet bilstölder kommer säkert att minska.

Själv stängde han aldrig av bilen när han gjorde korta stopp tidigare, berättar han. Men det var då.

– Poängen är att jag har lärt mig en läxa. Nu kommer jag alltid att stänga av bilen och låsa den när jag stannar till någonstans.