Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica Andersson återvänder till Diggiloo

Det gick inte att lämna ”världens roligaste sommarjobb”. Nu återvänder Skövdesångerskan Jessica Andersson till Diggiloo. – Jag försökte hålla ett pokerfejs, men suget kom tillbaka, säger hon med ett skratt.

Med sexton år på vägarna har Diggiloo-turnén blivit ett nästan lika säkert sommartecken som midsommar, grillfest, strandliv och ljusa kvällar. Nästa sommar blir inget undantag.

I Skaraborg sätts showen upp i Tibro på Ånaplan.

Även Skövdesångerskan Johanna Beijbom kommer att finnas med i kören bakom artisterna under turnén.

– Äntligen, äntligen får jag berätta, en dröm har gått i uppfyllelse. I sommar kommer jag vara en av dem som får åka runt i landet på Sveriges största sommarturné, skriver Johanna på Facebook.

Showen ger sig ut på turné igen, men den här gången är sångerskan Jessica Andersson tillbaka. Jessica medverkade redan vid första turnén 2003, men 2017 valde hon att lämna Diggiloo.

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för enpublik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare i TV3, för Ensam mamma söker. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica.

Ingen skilsmässa

Någon regelrätt skilsmässa var det dock aldrig tal om när hon hoppade av.

– Jag har velat få tid för andra grejer, utanför scenen också. Ha sommarlov med min son och min nye man, flytta från Trollhättan till Göteborg. Och lära mig att öppna ostron utan att skära mig.

En av Diggiloos styrkor, som gör att publiken återkommer, är att showen är en härlig upplevelse för alla generationer. Det är en av förklaringen till Diggiloos miljonpublik genom åren.

– Jag är stolt över att återigen få bli en del av Sveriges största jukebox. Lasse Holm och numera David Lindgren gör en otrolig insats, som håller igång den här cirkusen, tipsar om låtar och föreslår nya artister. När vi började för länge sedan var det en säsong i taget, med legender som Barbro och Sven-Erik Magnusson. Nu har det blivit en institution, som Allsång på Skansen och sommarpratarna. Inte ens Ulf Lundell kan väl skryta med sexton sommarturnéer i rad, säger Jessica.

– Grundbulten är en väldigt hög musikalisk nivå, oavsett genre. Sedan har vi förstås schlagerhits i varierad form, varvat med pop, listettor från USA och svenska klassiker som vi gör i ny tappning, säger David Lindgren.

Tio andra artister

Utöver Jessica Andersson medverkar tio andra artister på årets turné. Till debutanterna hör västsvenska kvartetten Arvingarna, kungliga hitmakaren och Växjösonen John Lundvik och country-rockaren Mimi Werner från Borås. På turnén medföljer också den 30-årsjubilerande komikern Thomas Petersson, mångsidige Magnus Carlsson, halländska kometen Mariette och den sammanhållande länken, programledaren och Mello-profilen David Lindgren.