Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Journalist från Skara värd i Sommar

Journalisten och författaren Fatima Bremmer är en av värdarna i P1:s populära program Sommar. – Jag blev nog ganska livrädd när jag fick frågan och inte kommit ur det riktigt än, säger hon.

Igår presenterade Sveriges Radio årets sommarpratare i P1. En av värdarna är Fatima Bremmer, bördig från Skara. Hon har jobbat med journalistik och media i många år, började sin karriär på Skaraborgsbygden blott 14 år gammal för att sedan gå vidare till Skaraborgs Läns Tidning, Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet, där hon bland annat var nyhetschef.

Sedan nio år tillbaka är hon frilans där hon konsultar på halvtid med att leda redaktionellt arbete och redaktionella projekt för att få tid för författarskapet.

År 2011 släppte hon sin första bok; De sista tanterna; från husmor till modeikon.

Hennes senaste bok, Ett jävla solsken, en biografi om Sveriges första undersökande journalist Ester Blenda Nordström, som kom förra året var på många sätt en kamp. Livet som författare är inte alltid så glamouröst och många gångare måste man välja mellan betalda jobb och det man brinner för.

–Jag fick ställa mig frågan om jag vill göra det jag älskar eller ge upp, säger Fatima Bremmer.

Hon valde att följa sitt hjärta och landade hem boken som fått stor uppmärksamhet och prisades med Augustpriset förra året.

Fatima Bremmer berättar att hon blev livrädd när hon blev uppringd av Sveriges Radio och fick frågan om hon ville vara sommarvärd.

– Jag ska prata inför en miljon människor och då gäller det att säga något vettigt. Men visst är det hedersuppdrag och roligt att få en sådan chans. Det är ”once in a lifetime” så det är bara att skärpa sig och göra det.

Det är också mycket kring boken om Ester Blenda Nordström som programmet kommer att handla om den17 juli.

– Det är dags för svenska folket att få veta vem hon var. Även om det känns lite förmätet att säga så finns det vissa beröringspunkter mellan oss, som att vi väldigt tidigt kom in på den journalistiska banan.

Förra året kom boken Den boken fick hon också Augustpriset för 2017.