Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkort till er alla!

Jul, denna högtidernas högtid! Så full med förväntningar och traditioner!

En sådan tradition är att skicka julkort, inte för att vi behöver förlita oss till brevbäraren längre för att hålla kontakten med vänner längre, då tekniken gör detta semiantika system något omodernt. Och självklart vill vi i familjen vara framåt och moderna, så i år skippade vi julkorten helt (hade naturligtvis inget med lathet och dålig planering att göra)!

Därför tänkte jag istället nu skicka några julhälsningar här i stället, så sparar jag några tior i porto!

God jul JS-livs! Stort tack för förtjänstfullt arbete med att leverera beställda klappar! Vill även be er om ursäkt för kommentaren “Är det mycket paket nu?”, blir mer och mer övertygad om att min hjärna inte är fullt utvecklad!

God jul svenska akademin! Hoppas ni i julklapp får en sax som klipper era sunkiga band och upplöser denna klubb. Ni skulle nog må bra av lite frisk luft i era lungor! Medeltida värderingar och ritualer som att lägga kulor, utsnidade från en blåvals penisben, i en gigantisk menskopp vid omröstningar, får ju en ordinär frimurare att framstå som värsta sortens aktivist i jämförelse! Nä in med Fredrik Lindström, Henrik Dorsin och liknande språkvirtuoser som väktare av det svenska språket!

God jul julsnappsen! Du är lika självklar som grovkornig senap och älgbullar på julbordet! Dock skulle jag vilja be dig att vara måttfull i din iver att skänka julstämning. Ty vissa har svårt att stanna vid lagom nivå, och som både jag och du vet, är det något som extremt o-juligt att vara berusad på julafton!

God jul eftermiddagsluren! Finns det någon finare tradition än att ta en powernap ihop med Kalle och hans vänner? Självklart är det därför samma tecknade klipp sänds år efter år, så att alla livsnjutare ska kunna få ett naturligt tillfälle att sitta ner i soffan och verkligen återhämta sig efter all julmat!

God jul kyrkobesökare! Säkert ska du besöka en kyrka i julhelgen!? Det gör du rätt i, inte bara för att du får ett tillfälle att sjunga julsånger och få höra lite klassiskt evangelium. Nä du får även chansen att skänka pengar till insamlingen “En flicka är född”, så se till att ha rejäl tilltagen beloppsgräns på Swish eller gott om sedlar, så går du hem genom kyrkporten med rejält boostad julkänsla!

God jul till dig som är ensam! Är du ofrivilligt ensam under julen, då har du min absolut varmaste julhälsning, god jul till dig!

Om du fortfarande inte känner att jag skickat dig en julhälsning, då du inte kan identifiera dig med någon av ovanstående grupper, kommer här en önskan att du (vem eller vad du än är)ska få en riktig god jul! GOD JUL!

Veckans hiss: Att trava går bättre och bättre, har även galopperat utan att ramla av!

Veckans diss: Lårens förmåga att frambringa träningsvärk!