Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Efter larmet om blodproppar – Regionen pausar all vaccination med AstraZeneca

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

All vaccination med Astra Zenecas vaccin pausas som en försiktighetsåtgärd – Västra Götalandsregionen har informerat samtliga vaccinatörer att pausa vaccinering med vaccin från Astra Zeneca.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa alla AstraZeneca leveranser utifrån att EMA, det Europeiska läkemedelsverket, utreder frågan och väntas komma med besked på torsdag, och man beskriver pausen som en försiktighetsåtgärd.

Beskedet kommer efter rapporter om misstänkta biverkningar om blodproppar men även blödningar hos de som fått vaccinet. Enligt FHM har biverkningarna drabbat "ett fåtal personer" men i Sverige har inget fall rapporterats in hittills.

Enligt Läkemedelsverket hade för en vecka sedan 22 fall av blodpropp rapporterats bland de 3 miljoner människor som vaccinerats med Astra Zenecas coronavaccin i Europa, skriver TT.

Även Västra Götalandsregionen gick under tisdagsförmiddagen ut och meddelade att man pausar all vaccination med AstraZeneca.