Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan 182 röstande tidaholmare ha fel?

Insändarskribenten ifrågasätter politikernas beslut om att flytta Barnens hus till Tidaholms museum. – Blir allt arbete och insamlande som Asker, Lindgren och Hammarroth med flera gjort förgäves, undrar Conny Lingehed.

Det har lagts ett Tidaholmsförslag om att dra tillbaka flytten av Barnens hus till museet! Tidigare kallades det Medborgarförslag något som ändrades till Tidaholmsförslag i början av året.

I Tidaholmsförslag loggar man skall man logga in sig med hjälp av dator/smartphone ! Om förslaget får 50 röster tags det upp av kommunen till omprövning. Inloggningen och röstning är så krånglig att de flesta har problem att registrera sig ! många ger upp ! De som inte har dator eller har en enkel mobil att prata i är utestängd. Flera har sökt och fått hjälp på kommunhuset.

Det behövdes 50 röster men förslaget har fått i skrivandets stund 182 röster! De som utformade förslaget bet sig i tummen med den påföljd att några tusen invånare utestängdes ! Det är synnerligen märkligt att ingen vare sig tjänstemän eller politiker under hela ärendeprocessen innan har reagerat om upplägget.

Demokrati eller var det en ”smart” politikertanke att folk inte skulle lägga sig i? På ett möte den 17 december 2018 klubbades förslaget igenom där alla 41 delegaterna i kommunfullmäktige var eniga men hade någon lyssnat på vad gemene man på gatan tyckte? De 182 personer som nu röstat och satt ned foten är inte ensamma om sina tankar. Många stöttar, svär, knyter näven i fickan.

Man undrar om våra folkvalda politiker i kommunfullmäktige förstår att de bidragit med att nedmontera museet som ruvar på en industrihistoria som få städer kan visa upp. Skall allt arbete och insamlande som Asker, Lindgren och Hammarroth med flera gjort, blir detta förgäves?

Vad blir det av de fina Tidaholmsbilarna som utgör varumärket för kommunen Tidaholm? Kommer bilgruppen att kunna renovera, underhålla och visa upp dessa bilar som är så unika i en kommande framtid.

Möt framtiden med den kunskap museet kan förmedla.

Hammarroths gamla smehalva, Conny Lingehed