Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattens behov – sanitär olägenhet

Den 15 juni började en ny lag dels för hundar och katter att gälla. Lagen innebär bland annat att tydligare krav på dig som djurhållare (du som äger katten). Bland annat ska utekattet vara kastrerade, för att minska okontrollerad förökning.

Dock säger lagen inget om hur kattens naturliga behov av att urinera eller tömma tarmen ska ske, vilket anses som en miss. Kattens naturliga beteende ligger i att vilja gräva en grop och sen täcka för sitt gjorda behov. Men efter att ha anlagt en ny gräsmatta vilket gör kattens intresse till sitt dagliga behov på min tomt möjligt finner jag inte tillfredsställande. Det är för mig en sanitär olägenhet i högsta grad.

Det finns ingen lag som säger att katten skall hållas kopplad, men jag som fastighetsägare bör skydda mig från katten och dess naturliga behov säger lagen.

Alltså är katten fredad? Nej det är den inte!

Johan Storm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel