Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Vätternrundan ställs in

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Redan för drygt två veckor sedan pratades det om att Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp, var i farozonen. På torsdagen kom det slutgiltiga beskedet att loppet 2020 ställs in på grund av coronapandemin.

”Det är ett tungt beslut. Men vi ser inga möjligheter att gå vidare och planera för ett arrangemang i nuläget”, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande.

Beskedet kommer med drygt två månader kvar till det tänkta loppet den 12–13 juni.

”I det läget har vi ett ansvar att ge besked om hur vi ser på vårt arrangemang. Vi ser att vi inte kan gå vidare och planera för Vätternrundan, som situationen ser ut. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu”, säger Brynell-Johansson.

Vätternrundan ger lugnande besked till dem som håller på att göra En Svensk Klassiker. Nästa års lopp kommer att kunna räknas in i klassikern om man skulle ha kört loppet i år.

TT/Hall Media