Gyllene Tider tackar nu för sig med en avskedsturné som omfattar 17 konserter i Sverige och Norge med premiär i Halmstad den 4 juli. Den 12 juli kommer turnén till Boulognerskogen i Skövde.

– Jag tror att det är ett perfekt tillfälle att sätta punkt nu. Alla i bandet är fortfarande aktiva musiker och är på många sätt bättre än någonsin. Allt det kan vi ta med i den nya skivan och sommarturnén – och tacka för oss med flaggan fortfarande i topp, säger Anders Herrlin, basist i Gyllene tider, i ett pressmeddelande.

Gyllene tider var senast i Skövde 2013 på Karstorps fritidsområde och då var det 11 000 i publiken på konserten. Nu är det dags igen att få lyssna på klassiska hitsen, men denna gång hålls konserten i Boulogner.

I vår kommer också ett nytt album från bandet.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband, säger Per Gessle i pressmeddelandet.

I samtliga städer, även Skövde, kommer publiken också möta Chris Kläfford, som vann idol 2017. Biljetterna släpps den 5 februari.