Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Handbollssäsongen inställd – inga slutspel

Det blir inga SM-slutspel i handbollsligorna. Under måndagen tog Svenska Handbollförbundet beslutet att ställa in såväl damernas som herrarnas säsong.

De olika sporternas säsonger släcks nu ner en efter en. Efter att Svenska Handbollförbundet tidigare valt att köra på, dock utan publik, står det nu klart att även handbollssäsongen är över.

Under måndagen fattade det Svenska Handbollförbundet beslutet att alla förbundets serier är slutspelade och aktuella tabeller fastställs som sluttabeller.

Det innebär att det inte blir något slutspel, varken på damsidan eller på herrsidan, där Skaraborgsklubbarna Skara HF och IFK Skövde annars hade spelat.

"I samverkan med Svensk Elithandboll har Svenska Handbollförbundet gemensamt beslutat att ställa in omgång 33 i Handbollsligan samt SM-slutspelet i SHE och Handbollsligan." skriver förbundet i sitt besked till klubbarna.

Hur det blir med upp- och nedflyttningar – inkluderande ett kvalspel eller inte för Skövde HF – återstår att se. Där kommer tävlingskommittén att se över konsekvenserna och lämna förslag för vårens upp- och nedflyttningar nationellt. Beslut presenteras fredagen den 20/3.