Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här är färgerna på årets majblomma

Årets färger ska representera den brännheta fråga som barnkonventionen fortsätter att vara. Och det är två unga designers som står bakom majblommans design och affisch.

Hon är bara 12 år – men redan en designer vars konst kommer sätta färg på årets majblomma. Elin Eisele från Alingsås förslag har röstats fram i konkurrens med över 30.000 andra.

– Färgerna sticker ut, och man behöver sticka ut för att få fram att barnen har rättigheter. Det känns jätteroligt att kunna vara med och hjälpa Majblomman, säger Elin i ett pressmeddelande från Majblommans riksförbund.

Förutom designen av majblommans färger har även Joel Peries, 14 år, skapat Majblommans affisch 2020.

Och vilka blir då färgerna?

Jo, årets majblomma har kronblad i brandgult och rosa, med ett stänk av gult i mitten.

– De heta färgerna på årets majblomma signalerar att barns rättigheter är en brännande fråga. Ekonomisk ojämlikhet bland barn kan precis som en okontrollerad eld orsaka förödelse för både individ och samhälle, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve i samma pressmeddelande.

Årets insamling kommer att gå till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner, och majblomman kommer att börja säljas den 23 april 2020.