Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkfabriken i Skaraborg - ytterligare två häktade

Ytterligare två personer har häktats i den stora knarkhärvan i Varatrakten.

En 34-åring och en 35-åring häktades för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

– Det här är ganska färskt och vi behöver utreda ytterligare innan jag kan kommenterar vad misstankarna handlar om, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Det var tidigare i år som polisen avslöjade en stor knarkfabrik i Varatrakten. Flera personer har tidigare begärts häktade och brottsrubriceringen "synnerligen grovt narkotikabrott” är ovanlig.

– Det beror på att det är en omfattande verksamhet som bedrivits med ett stort antal plantor och att verksamheten har också varit välorganiserad. Mer än så kan jag inte säga för då avslöjar jag för mycket, har Mats-Olov Johansson sagt i en tidigare intervju.

Det var i juni som polisen gjorde ett tillslag mot fabriken där det fanns en stor odling med cannnabisplantor. Man fann även dieseltankar, elaggregat och fläktar. Verksamheten påminner väldigt mycket om det stora tillslaget i Undenäs, där polisen avslöjade en odling av industriell karaktär. Men enligt uppgift ska den här vara ännu större.

Nu verkar det alltså som om knarkhärvan växer ytterligare.

Händelserna männen misstänks för ska ha inträffat mellan den 19 mars och 4 juni i Nossebro. Åtal ska vara väckt senast den 13 september.

LÄS: Ytterligare en häktad i knarkmålet