Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokainfylld strumpa avslöjade brottsling

Den 21 november slog polisen till mot 39-åringens bostad i Skara. Han var misstänkt för vapenbrott och utredarna hittade också en pistol och ammunition. Men vid husrannsakan upptäckte också polisen stora mängder narkotika. Nu döms mannen för vapenbrott och narkotikabrott.

I polisförhören berättade mannen att han levde ett ganska utsatt liv. Det finns en missbruksproblematik och 39-åringen saknade pengar och säger sig i princip leva på det släktingar och andra skickar till honom.

På grund av obetalda räkningar hade han dessutom varken el i bostaden eller på sitt företag.

Vid husrannsakan hittades en tårgaspistol och en mängd niomillimetersammunition.

Hittar narkotika

Vid undersökningen hittade man också stora mängder narkotika i bostaden, i ett källarförråd och på mannens företag.

Bland annat hittades en strumpa som innehöll kokain paketerat i 76 påsar. Sammanlagt hittades:

• 8,56 gram cannabisharts

• 27 tabletter zolpidem

• 124 tabletter alprazolam

• 25,3 gram cannabis

• 59,94 gram kokain

Försäljning

Åklagaren ansåg att åtminstone en del av det var ämnat till försäljning. Dessutom visade telefonlistorna att 39-åringen fått pengar swishat till sig vid ett antal tillfällen, vilket mannen haft mycket svårt att förklara. Dessutom säger han att flera andra personer bott i hans lägenhet och att de kan ha tagit dit narkotikan. Men ett DNA-test av strumpan med kokain visade att den nu misstänkte har hanterat den.

Den åtalade förekommer under 7 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 2juni 2015 för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott till skyddstillsyn med samhällstjänst.

Men nu fälls han för narkotikabrott, vapenbrott och ringa narkotikabrott. Skaraborgs tingsrätt kan inte utesluta att någon annan förvaret narkotikan i hans affärslokal och han frikänns därför för innehav av av 25,3 gram cannabisharts och 1 tablett alprazolam.

Straffet blir fängelse i 1 år och 2 månader.