Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokainpåverkad nekar till brott:”Någon hällde något i min drink”

Någon måste ha hällt kokain i drinken. Det hävdar en 21-årig man. Men åklagaren tror inte på på den storyn utan åtalar honom för ringa narkotikabrott.

Sent en lördagsnatt i oktober stoppade polisen en man på Järnvägsgatan i Lidköping, som visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika, framför allt genom okontrollerade muskelrörelser och vid närmare kontroll också röda ögon.

Mannen försökte, enligt åklagaren, springa i från polisen men misslyckades. Han tvingades lämna ett blodprov som visade att det fanns 0.05 gram kokain i blodet.

Mannen åtalas nu får ringa narkotikabrott eget bruk men förnekar att han medvetet ska ha tagit drogen.

”Jag har inte tagit något av fri vilja” har mannen uppgett i förhör med polisen.

” Jag var på krogen och där måste man ställa ifrån sig drickat när man ska ut och röka och då kan någon ha stoppat i något i drinken eller att jag har tagit fel dricka. Jag vet inte”.

Mannen och hans vänner hade varit ute på en krogrunda i Lidköping. Han själv berättat att han var ganska berusad och inte haft så bra koll på vilka krogar han hade besökt eller med vilka han var ute med. Något kokain hade han däremot inte beblandat sig med, vare sig då eller tidigare i livet, har han förklarat.

”Det är inget jag sysslar med. Jag skulle aldrig få för mig att ta kokain”

Men åklagaren bortser från på mannens förklaring och åtalar honom nu för att ha gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott.