Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen inför totalt besöksförbud: ”Vi måste skydda våra brukare”

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Risken för smittspridning bedöms som mycket hög av Folkhälsomyndigheten, vilket innebär att det nu är prioriterat att se till att inte smitta kommer in i vård och omsorgs olika verksamheter. Därför skärper Skövde kommun sina åtgärder och inför besöksförbud i dessa verksamheter uppger man i ett pressmeddelande.

– Vi måste i det här läget se till att vi skyddar våra brukare och se till att vi vidtar de åtgärder som vi kan för att förhindra smittspridning, säger Per Granath, chef sektor vård och omsorg i pressmeddelandet.

Ett totalt besöksförbud gäller nu inom äldreomsorgen och omfattar äldreboenden, servicehus, korttidsenheter och dagverksamheter. Det råder stopp för verksamheter som träffpunkter och anhörigstöd samt planerad korttid (växelvård) och dagverksamhet.

Inom området funktionsnedsättning gäller besöksförbud vid samtliga gruppbostäder och korttidsvistelser för barn och unga. Daglig verksamhet för brukare med funktionsnedsättning stängs. Ordinarie hemtjänst och hemsjukvård bedrivs som normalt enligt följsamhet till basala hygienrutiner för att förhindra smittspridning.

– De enda undantag vi kan se från det här är besök från anhöriga i livets slutskede samt om man måste komma till oss direkt från sjukhusvård, säger Per Granath.