Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde full på motorcykeln och kraschade

40-åringen hade grälat med sin sambo i Skövde. Han körde därför till Falköping på sin motorcykel och festade på krogen. Senare på kvällen observerar vittnen hur mannen kommer vinglande på sin mc och kör omkull på uppfarten till McDonalds. Nu döms han för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen har svaga minnesbilder efter krogbesöket och har ingen aning om hur han fått i sig narkotikan. 40-åringen kan inte heller tala om varför han tog motorcykeln trots att han druckit alkohol, möjligen kan någon lurat honom till det.

Måste åka

Efter kraschen vid McDonalds gick vittnet fram till föraren och hjälpte honom upp på fötter. Hon frågade hur han mådde och 40-åringen svarade med att han måste därifrån.

Kvinnan insåg att han druckit och ställde sig framför motorcykeln så att han inte skulle kunna åka, men mc:n startade inte.

I det läget valde han att slänga den i ett dike.

1,51 promille

Proverna visade att han hade 1,51 promille i blodet och även det narkotiska preparatet klonazepam.

Mannen döms nu för grovt rattfylleri, vilket är ett brott där fängelse är normalstraffet vid högre promillehalt. Färden har skett på trafikerad väg vid McDonalds i Falköping och avslutats genom en omkullkörning. Tingsrätten bestämde straffet till fängelse i en månad.