WinIT är Sveriges största IT nätverk för kvinnor med 3000 medlemmar på 15 orter i Norden (14 i Sverige). Hanna-Maria Verdonck Pihlström, är lokal driver för nätverket i före detta Skaraborg. Medlemmarna träffas 3-4 gånger per år med olika teman som nätverket själva styr över, samt vid spontana lunchträffar i Skövde. WinIT är ett aktivt nätverk som nu har funnits i Skövde 1 ½ år.

24 November fortsatte winIT Skövde att inspireras och nätverka med kvinnliga kollegor i IT-branschen. Denna kväll bjöds det på en kreativ afton tillsammans med Jasmine Idun Lyman och Makerspace.

Jasmine är en kvinna med många järn i elden. Hon arbetar främst med bro-byggande och arkitektur inom film, spel och innovation, men är även utbildad arkeolog, konstnär och curator.

Jasmine kom under kvällen leda deltagarna genom en playshop med fråge-ställningarna Vad är utmaningen för kvinnor inom IT? och Hur skall kvinnor ta mer plats i IT-branschen? Till hjälp användes material och verktyg på nyöppnade Makerspace för att på ett kreativt sätt få fram ett resultat.

Ett Makerspace är en samlingsplats för makers, ett begrepp lånat från engelskan och betyder skapare/tillverkare/producent. Här finns verktyg, allt från 3D skrivare till symaskiner och kompetens som makers kan dra nytta av för att skapa nya produkter.